Joseph Grima nieuwe directeur Design Academy Eindhoven

Ontwerper uit Genua eerste buitenlander die Eindhovense designopleiding gaat leiden. Hij volgt Thomas Widdershoven op.

Nieuw creatief directeur: Joseph Grima
Nieuw creatief directeur: Joseph Grima Design Academy Eindhoven

De Italiaanse ontwerper en architect Joseph Grima (40) wordt de nieuwe creatief directeur van Design Academy Eindhoven. Hij is de opvolger van Thomas Widdershoven, die in oktober 2016 vertrok bij de designopleiding. Grima is de eerste buitenlander die de academie gaat leiden.

Grima is oprichter van Space Caviar, een onderzoeks- en ontwerpbureau in Genua dat opereert op het snijvlak van design, technologie en politiek. In een persbericht prijst hij de Eindhovense opleiding om de kritische houding ten opzichte van design. ,,De Design Academy Eindhoven is geen gewone vormgevingsopleiding - de studenten leren er vormgeving vorm te geven en worden gedwongen om constant na te denken over de manier waarop hun vak de samenleving richting geeft.”

Samen met Juriënne Ossewold, directeur Educatie, Onderzoek en Organisatie zal Grima de school gaan leiden.