Die oneindige was

Nederlanders fotograferen een week uit hun zomer – en geven de camera door. Vandaag: Esmaa Alariachi

Het was een „intense week”, zegt Esmaa Alariachi. Donderdag ging ze naar de diploma-uitreiking op het VMBO in Amsterdam-West waar ze Engels doceert. Ze heeft de leerlingen alleen sinds de bevalling van haar derde kind (in januari) zelf geen les meer kunnen geven. Ze sukkelt met haar gezondheid – bekkeninstabliteit onder meer. En „iets interns”, waarvoor ze deze week geopereerd moest worden.Tijd om te herstellen is er nauwelijks. Ze moet zorgen dat de nieuwe kitten („daar kwam m’n zus mee”) haar jongste niet krabt – en andersom. Ze moet met een gewond vogeltje op de dierenambulance wachten. Dat ze ooit nog de achterstand in de was zal inhalen, lijkt haar onwaarschijnlijk. Door de bekkeninstabiliteit kan ze niet goed traplopen en de wasmachine staat op zolder.