Verdachten opgepakt voor roof Canadese megamunt

De Duitse politie heeft vier verdachten opgepakt voor de muntroof uit het Berlijnse Bodemuseum. De enorme gouden munt is zo’n 3,7 miljoen euro waard.

De gestolen gouden munt
De gestolen gouden munt Marcel Mettelsiefen / Germany OUT

De Duitse politie heeft in Berlijn vier verdachten aangehouden voor de diefstal van een gouden munt uit het Bodemuseum. De munt, die een waarde heeft van 3,7 miljoen euro, werd in maart gestolen meldt Reuters.

Tijdens een inval in meerdere woningen in de wijk Neukölln in het zuiden van Berlijn, zijn vier personen in de leeftijd van achttien tot twintig jaar aangehouden. Driehonderd politieagenten zijn tijdens de operatie woensdagochtend ingezet. De munt zelf is niet gevonden.

De politie gaat ervan uit dat de munt van honderd kilo in zijn geheel of in kleine stukken is verkocht, meldt de Duitse krant Die Welt. Naast de woningen doorzocht de politie ook een juwelierszaak omdat het vermoeden bestond dat daar delen van de munt werden verkocht.

Munt met hoogste gouddichtheid

Vermoedelijk zijn de daders ‘s nachts via een raam het Bodemuseum binnengekomen met behulp van de ladder die bij het museum werd teruggevonden. Door het gewicht van de munt ging de politie direct uit van meerdere daders.

Lees hier hoe de gouden munt van 100 kilo vermoedelijk werd gestolen uit een Berlijns museum.

De Canadese munt is drie centimeter dik en heeft een diameter van 53 centimeter. Op de voorkant staat koningin Elizabeth II afgebeeld. Volgens Guinness World Records heeft de munt de hoogste gouddichtheid, namelijk 99,99 procent.

    • Maartje Geels