Openbaar vervoer

Arriva tot 2035 treinvervoerder in Groningen en Friesland

Tot 2035 mag vervoersbedrijf Arriva het treinverkeer in Groningen en Friesland blijven regelen, zo melden de provincies Groningen en Friesland. Arriva is sinds 2005 verantwoordelijk voor het treinverkeer in Groningen en Friesland. Daarvoor was het in handen van het toenmalige NoordNed. Vanuit Groningen verzorgt Arriva het treinverkeer al richting Delfzijl, Roodeschool, Leeuwarden, Veendam en Bad Nieuweschans/Leer. Onderdeel van de nieuwe overeenkomst is dat Arriva gaat meewerken aan het uitbreiden van treinverbindingen van Veendam naar Stadskanaal. Ook wordt gekeken of de verbinding naar het Duitse Leer uitgebreid kan worden naar Bremen. Vanaf 2020 gaan er ook achttien nieuwe treinen op hoogwaardige biodiesel rijden. Op termijn zegt Arriva volledig elektrisch te willen rijden. (ANP)