Goed personeel

Een uitzendbaan moet meer zekerheid gaan bieden, zegt brancheorganisatie ABU

Uitzendbureaus beleven goede tijden. En door de economische groei durven zij hun personeel meer zekerheid te bieden. Steeds vaker geven de uitzenders hun uitzendkrachten langer lopende contracten. „Goed personeel wil je aan je binden” zegt directeur Jurriën Koops van de grootste brancheorganisatie voor uitzenders ABU. Zorgen heeft de ABU, waar onder meer de grote uitzenders als Randstad, Manpower en Adecco bij zijn aangesloten, ook. De doorstroming van flexibel werk naar een vast dienstverband lag vroeger hoger. Bedrijven vinden het vast aannemen van personeel ingewikkeld en duur. „Dat moet makkelijker worden”, zegt Koops. En een vast contract moet ook aantrekkelijker worden. Maar ook uitzenders zouden verder moeten gaan, bijvoorbeeld kandidaten (om)scholen, zegt Koops, die sinds 2014 directeur van de ABU is. „Kandidaten die minder goed passen moeten worden opgeleid voor de schaarse vacatures.”

Interview ABU-topman, pagina E3