Boodschappen

Supermarktketen Jumbo opent tweede distributiecentrum vanwege de snelle groei van online bestellingen

Supermarktconcern Jumbo opent volgend jaar een tweede centrum voor de afhandeling van online bestellingen. De nieuwe vestiging in de Overijsselse plaats Raalte is nodig om de sterke groei van het aantal bestellingen te kunnen bijbenen. Er komen circa 550 mensen te werken. Het huidige bezorgcentrum in Den Bosch loopt sneller dan verwacht tegen de grenzen van zijn capaciteit aan, zei Jumbo-topman Frits van Eerd dinsdag. Hij noemde de keuze voor Raalte een logische, omdat van daaruit makkelijk klanten in het noorden en oosten van het land kunnen worden bediend. Bovendien heeft Jumbo er al een pand beschikbaar. Afgelopen jaar werd de capaciteit voor onlinebestellingen via Jumbo.com al ruimschoots verdubbeld, van 20.000 naar 50.000 orders per week. In januari sprak het bedrijf de verwachting uit dat de aanhoudende groei in dat segment dit jaar werk zou opleveren voor in totaal negenhonderd extra mensen.

Het bedrijf houdt er rekening mee dat het meer van zulke distributiecentra zal moeten inrichten om marktleider te worden in bezorging. Waar die vestigingen precies komen te staan is nog niet bekend, wanneer dat aan de orde komt evenmin. Jumbo onderzoekt nog hoe het distributienetwerk er in de toekomst uit moet komen te zien. (ANP)