Murray noch Djokovic door op Wimbledon

Beide topfavorieten werden in de kwartfinales geplaagd door blessures.

Novak Djokovic (rechts) groet Tomas Berdych nadat hij heeft opgegeven in de kwartfinale.
Novak Djokovic (rechts) groet Tomas Berdych nadat hij heeft opgegeven in de kwartfinale. Foto Alastair Grant/AP

Wimbledon gaat na woensdag verder zonder topfavorieten Andy Murray en Novak Djokovic. De Amerikaan Sam Querrey was in vijf sets te sterk voor een door een heupblessure geplaagde Murray. Novak Djokovic, die vorig jaar door dezelfde Querrey werd uitgeschakeld, moest in de tweede set opgeven. Roger Federer is de enige Wimbledon-winnaar die de halve finale wist te bereiken. Hij versloeg Milos Raonic.

De 29-jarige Querrey was als 24ste geplaatst voor het grastoernooi in Londen. Op een grandslam was hij tot nu toe nooit verder gekomen dan de kwartfinales. Hij versloeg titelverdediger Murray met 6-3, 4-6, 7-6, 1-6, 1-6.

Querrey speelt vrijdag in de halve finale tegen Marin Cilic, die met 3-6, 7-6, 7-5, 5-7, 6-1 een einde maakte aan het avontuur van Gilles Müller. De Luxemburger bereikte tegen alle verwachtingen in de kwartfinales dankzij een overwinning op Rafael Nadal.

Djokovic geeft op

Novak Djokovic moest na een uur spelen opgeven. De Tsjech Tomas Berdych won de eerste set met 7-6, en stond in de tweede voor met 2-0 toen zijn tegenstander met vermoedelijk een armblessure besloot te stoppen.

Vorig jaar strandde het toernooi voor Djokovic al in de derde ronde, nadat hij na bijna drie uur tennissen, door de regen verspreid over twee dagen, zijn meerdere moest erkennen in Querrey.

Lees het verslag van de Querreys stunt van vorig jaar: Zaterdag 17.04 uur: de val van Djokovic

Heupproblemen Murray

Sam Querrey viert zijn overwinning op Andy Murray. Foto Daniel Leal-Olivas/AFP

Tweevoudig Wimbledon-winnaar Murray bood in de eerste helft van de wedstrijd substantiële tegenstand voor Querrey, en wist nog twee sets te winnen. Gedurende de wedstrijd kreeg de Schot steeds meer last van een blessure aan zijn heup, die zijn spel zichtbaar bemoeilijkte. De laatste twee sets was Murray kansloos.

Kansen voor Federer

Roger Federer wint van Raonic. Foto Daniel Leal-Olicas/AFP

Roger Federer maakt wel nog kans op de overwinning in Engeland dankzij zijn overwinning de Canadees Milos Raonic met 6-4, 6-2, 7-6. De zevenvoudige Wimbledon-winnaar uit Zwitserland heeft op het grastoernooi tot nog toe geen set verloren.

Als Federer er in slaagt van Berdych te winnen en ook in de finale zegeviert, zou dat na de Australian Open zijn tweede grandslamtitel van dit seizoen zijn.

    • Bastiaan Nagtegaal