Werkgelegenheid

140 uitzendkrachten Heineken mogen straks mee naar Sligro

Ruim 140 uitzendkrachten die nu nog voor Heineken werken, mogen mee naar Sligro. Dit najaar neemt het groothandelsbedrijf de distributie van bier en cider naar de Nederlandse horeca van Heineken over. Het uitzendpersoneel behoudt een jaar lang hun huidige, hogere salaris. Daarover heeft vakbond CNV afspraken gemaakt met het bedrijf. Heineken en Sligro maakten hun samenwerkingsplannen in mei bekend. Daarbij lieten zij weten dat de circa 220 mensen in vaste dienst bij Heineken in elk geval hun baan zouden behouden. En voorlopig hoeven dus ook de uitzendkrachten niet te vrezen voor hun baan. „We hebben goede afspraken gemaakt, die voor iedereen perspectief bieden”, zei CNV-onderhandelaar Roel van Riezen maandag. (ANP)