Telefonie

Bellen wordt goedkoper door verlaging afgiftetarieven

De telefoonrekening voor mobiel bellen kan tot ruim 10 procent goedkoper worden en bellen met de vaste telefoon met zo’n 7,5 procent. Dat komt doordat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) het afgiftetarief dat telecombedrijven elkaar rekenen mag verlagen. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) gaf de ACM maandag gelijk in een door verschillende telecomaanbieders aangespannen zaak. Het afgiftetarief wordt berekend als een klant van de ene telecomaanbieder een klant van een andere telecomaanbieder belt. Die tarieven bedragen 15 procent van het bedrag dat klanten per minuut betalen. In totaal gaat daar jaarlijks binnen Nederland 150 miljoen euro in om. De ACM verwacht dat de consument de besparing zal merken in de vorm van lagere kosten per minuut. (ANP)