Technologie

Facebook bouwt eigen dorp,‘vanwege falen overheden’

Facebook gaat een eigen dorp bouwen met 1.500 gebouwen vlakbij zijn hoofdkantoor in Menlo Park, in Silicon Valley. Op die manier hoopt de webgigant de enorme druk op de lokale woningmarkt te verlichten. Die druk is ontstaan door de enorme groei van bedrijven als Google en Facebook in de technologieregio, waardoor de gemiddelde huizenprijs in sommige gemeenten steeg tot enkele miljoenen dollars voor een woning. Volgens een persverklaring van het bedrijf moet in 2021 een compleet dorp verrijzen, inclusief winkels en kantoren. Het project moet ook toegankelijk worden voor niet-medewerkers, en een deel wordt als sociale huur aangeboden. Facebook zegt dat het gedwongen is tot deze stap vanwege het „falen van overheden om goede infrastructuur aan te leggen”. (NRC)