Nieuwe bank

Brand New Day heeft nu ook volledige bankvergunning

Pensioenbelegger en vermogensbeheerder Brand New Day heeft sinds maandag een volledige bankvergunning van De Nederlandsche Bank. Zo wordt pensioensparen of het openen van een spaarrekening mogelijk. Brand New Day is een prijsvechter. Het rentetarief op de gewone spaarrekening wordt 0,4 procent voor vrij opneembaar spaargeld, iets meer dan bij de meeste Nederlandse banken. Dat kan door „genoegen te nemen met een lagere marge”, zei algemeen directeur Kalo Bagijn tegen persbureau ANP. „We moeten dat goedmaken door veel klanten te trekken.” De bank kondigde ook aan de Nederlandse bankactiviteiten van de Duitse verzekeraar Allianz over te nemen. Het aantal klanten stijgt dan met 40.000 tot ruim 200.000 en het beheerd vermogen met 500 miljoen naar 2,2 miljard euro. (NRC)