Nanne Dekking nieuwe voorzitter kunstbeurs Tefaf

Tefaf-voorzitter Willem van Roijen, oud-bankier, is opgestapt: zijn opvolger bij de kunstbeursorganisatie is kunstmarktconsulent.

Nanne Dekking, nieuwe Tefaf-voorzitter
Nanne Dekking, nieuwe Tefaf-voorzitter

Kunstmarktconsultant Nanne Dekking is benoemd tot de nieuwe voorzitter van kunstbeursorganisator Tefaf. Hij volgt Willem van Roijen op, die zitting zal nemen in de raad van toezicht.

Dekking (1960) is mede-oprichter en topman van Artory, een bedrijf dat vanuit New York en Berlijn probeert het afgenomen vertrouwen in de kunstmarkt, de handelaren en veilinghuizen te herstellen. Daarvoor werkte hij onder meer bij veilinghuis Sotheby’s, de New Yorkse kunsthandel Wildenstein, het Nationale Ballet en de Koninklijke Collecties van het Huis Oranje-Nassau. In april werd Dekking al benoemd tot lid van de toezichtsraad van Tefaf.

Oud-bankier Van Roijen laat in een persbericht weten dat voor Tefaf het vinden van een „kundige, intelligente en charismatische” opvolger de allerhoogste prioriteit had om aansluiting bij de snel veranderende, internationale kunstmarkt veilig te stellen. Van Roijen was vanaf begin 2014 voorzitter.

Lees ook: Tefaf moet nodig afgestoft