Hartstilstand Ajacied

Geen blijvende schade aan hart Nouri, of dat ook voor zijn hersenen geldt, is nog onzeker

Ajax-speler Abdelhak (Appie) Nouri heeft geen permanente schade opgelopen aan zijn hart. Dat meldt Ajax maandagavond op zijn website. Of hij een hersenbeschadiging heeft, is nog onbekend. Dinsdag verwacht Ajax meer informatie. Nouri zakte zaterdag door hartritmestoornissen ineen tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Hij werd op het veld gereanimeerd, en wordt sindsdien in een Oostenrijkse ziekenhuis kunstmatig in slaap gehouden. „Uit de laatste onderzoeken blijkt dat Appie’s hart normaal (zelfstandig) functioneert en tevens onbeschadigd blijkt te zijn”, meldt Ajax. „Dit zegt echter nog niets over zijn totale herstel, aangezien zijn hersenfuncties zolang hij nog in slaap wordt gehouden niet goed kunnen worden onderzocht.” (NRC)