Voetbal

Voormalig ADO-speelster Sylvia Nooij (32) overleden

Voetbalster Sylvia Nooij, oud-speelster van ADO Den Haag, is op 32-jarige leeftijd overleden.

Een woordvoerder van de club bevestigde zondag het overlijden van de verdedigster, die zes keer voor het Nederlands elftal uitkwam. Volgens de NOS kreeg Nooij zaterdag een epileptische aanval en heeft ze die niet overleefd.

Nooij begon haar voetballoopbaan bij DCG in Amsterdam, en speelde later bij Buitenveldert, ook in de hoofdstad, en bij Ter Leede uit Sassenheim. Met die club werd ze in 2007 kampioen van Nederland. Ze won dat seizoen ook de KNVB-beker met de club uit Sassenheim.

Na dat seizoen maakte ze de overstap naar ADO Den Haag. Ook daar vierde Nooij verschillende successen. In 2012 werd ze opnieuw landskampioen. De KNVB-beker won ze in 2012 en 2013 met ADO. In 2009 maakte Nooij haar debuut voor het Nederlands elftal , in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Canada.

„Dit nieuws komt keihard aan en is moeilijk te bevatten”, aldus de huidige bondscoach Sarina Wiegman. „Ik heb vele jaren met Sylvia samengewerkt bij Ter Leede en ADO Den Haag. Ook een groot deel van de selectie kende Sylvia goed. We zijn geschokt en verdrietig. We wensen alle nabestaanden heel veel sterkte toe.” (ANP)