TurkijeMassaal protest

Mars voor Gerechtigheid Turkije Meer dan anderhalf miljoen mensen woonden het slot bij van de protestmars van Ankara naar Istanbul tegen de zuiveringen in Turkije.

De Mars voor Gerechtigheid van de Turkse oppositieleider Kemal Kiliçdaroglu is geëindigd met een massale bijeenkomst in Istanbul. Er waren 1,6 miljoen mensen op afgekomen, voornamelijk seculiere Turken die hun stem wilden laten horen tegen de massale schorsingen, ontslagen en arrestaties sinds de mislukte coup van vorig jaar.

De grote nieuwszenders, die op de hand van de regering zijn, besteedden nauwelijks aandacht aan de bijeenkomst, maar op Facebook en Twitter was de hashtag #AdaletMitingi trending. De bijeenkomst in Istanbul was de afsluiting van Kiliçdaroglu’s protestmars van Ankara naar Istanbul in 25 dagen. (NRC)