Tour de France

Froome verliest in chaotische rit helper en belangrijke concurrent

Geletruidrager Chris Froome verloor zondag in de negende etappe van de Tour de France een belangrijke helper en één van zijn grootste concurrenten. In de koninginnerit vielen achtereenvolgens Sky-teamgenoot Geraint Thomas en BMC-kopman Richie Porte. Voor beiden was de Tour voorbij. De Brit Thomas, de eerste geletruidrager deze Tour, brak zijn sleutelbeen. De Australiër Porte, voor velen favoriet voor de eindzege, brak na een stuurfout sleutelbeen en bekken in de laatste afdaling. Een van de eerste uitvallers in de rit naar Chambéry was Robert Gesink; hij viel en brak een wervel. Frans kampioen Arnaud Démare kwam buiten de tijd binnen en moest ook de Tour verlaten. Deze maandag is een rustdag.

Reportage uit de bezemwagen: pagina S2-3