Tbs-klinieken

Twaalf medewerkers hadden seksuele relatie met patiënt

Zeker twaalf medewerkers van tbs-klinieken hebben de afgelopen drie jaar een seksuele relatie gehad met een patiënt. Dat blijkt uit informatie van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) die door persbureau ANP is opgevraagd. Tussen 2014 en 2016 is ieder jaar vier keer melding gemaakt van seksueel grensoverschrijdend gedrag van medewerkers. Tbs-klinieken zijn verplicht om seksuele relaties tussen personeel en patiënten bij de IGZ te melden. Het is niet bekend welke klinieken de meldingen hebben gedaan. Wel stelde de Inspectie Veiligheid en Justitie eerder vast dat tbs-kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven vorig jaar medewerkers heeft ontslagen vanwege relaties met patiënten. Het ministerie van Veiligheid en Justitie laat weten dat (seksuele) relaties tussen medewerkers en patiënten ontoelaatbaar zijn. (ANP)