Nadal verliest thriller in vierde ronde Wimbledon

Luxemburger Gilles Müller, die onlangs het toernooi in Rosmalen won, besliste het duel op 15-13 in de vijfde set na bijna vijf uur tennis.

Nadal (l) en Müller maakten er een bloedstollende vijfde set van.
Nadal (l) en Müller maakten er een bloedstollende vijfde set van. Foto Glyn Kirk/AFP

Tweevoudig Wimbledon-winnaar Rafael Nadal heeft in de vierde ronde van het prestigieuze Britse tennistoernooi zijn meerdere moeten erkennen in Luxemburger Gilles Müller. In de vijfde set werd de partij pas na 4 uur en 47 minuten op 15-13 beslist, nadat Nadal van een achterstand van twee sets was teruggekomen: 6-3, 6-4, 3-6, 4-6, 15-13.

Nadal sloeg geen enkele onnodige fout in de eerste set, maar had geen antwoord op de harde services en het aanvallende spel van Müller. Ook de tweede set werd daardoor een prooi voor de Luxemburger.

In de derde set kwam Nadal terug: hij kreeg meer grip op het spel van zijn tegenstander en begon zelf aces te slaan. Ook de vierde set trok hij naar zich toe. In de vijfde set was het Müller die op 5-4 twee matchpoints kreeg. Nadal werkte ze allebei weg. Op 10-9 kreeg Müller opnieuw twee kansen om de westrijd te beslissen, maar Nadal kwam weer terug. Zijn vijfde matchpoint verzilverde de Luxemburger wel.

Lees ook: Nadal sluit vrede met het heilige gras

De 34-jarige Müller, die vorige maand het tennistoernooi in Rosmalen won, stuit in de kwartfinale op Kroaat Marin Cilic, die eenvoudig won van Spanjaard Roberto Bautista Agut: 6-2, 6-2, 6-2.

Nadal won vorige maand voor de tiende keer het Franse tennistoernooi Roland Garros. Hij won Wimbledon in 2008 en 2010, maar de afgelopen zes jaar reikte hij niet verder dan de vierde ronde.