In beeld

De pijn van de Tour

De heroïek in de Tour de France komt tot stand met een hoop pijn. Als ze niet vallen, leveren de wielrenners topprestaties door af te zien. Zondag werd de koninginnenrit ontsiert door valpartijen. Ook eerder in de week smakten er renners tegen het asfalt. Een overzicht in foto's van de eerste week.
De start van de Tour in Düsseldorf begon met een korte tijdrit van 14km. In de openingstijdrit van de 104de Tour de France gleden zeven renners in de regen onderuit . De Spaanse renner Alejandro Valverde was het grootste slachtoffer van de regenval. Hij liep een gebroken knieschijf op en kon niet meer verder.
Jeff Pachoud/AFP
Peter Sagan na zijn overwinning in de derde etappe tussen Verviers en Longwy.
Benoit Tessier/Reuters
In de massasprint van de vierde etappe komt Mark Cavendish ten val na een duw van Peter Sagan. Arnoud Démare (in het blauw) wint deze etappe in Vittel. Cavendish kan na de valpartij niet verder. Wereldkampioen Peter Sagan wordt door de wedstrijdleiding uit de Tour gezet.
Bas Czerwinski/ANP
Het peloton aan de start van de vijfde etappe van Vittel naar La Planche des Belles Filles. De Italiaan Fabio Aru finishte als eerste na de zware slotklim naar La Planche des Belles Filles. Topfavoriet Christopher Froome veroverde de gele trui.
Lionel Bonaventure/AFP
Jonge wielerfans achter de hekken in Troyes voor de start van de zevende etappe.
(AP Photo/Christophe Ena)
De Nederlander Dylan van Baarle (in het groene tenue) reed de hele dag voorop in een ontsnapping met drie anderen.
Christophe Ena/AP
Het peloton in etappe zeven onderweg van Troyes naar Nuits-Saint-Georges. In een massasprint won Marcel Kittel al zijn derde etappe. De finishfoto moest uitwijzen dat hij Edvald Boasson Hagen met een nauwelijks waarneembaar verschil had geklopt.
Christophe Ena/AP
De schoenen van George Bennett zijn ontworpen door zijn vriendin.
Bas Czerwinksi/ANP
Leider Christopher Froome in de achtste etappe tussen Dole en Station des Rousses.
Christian Hartmann/Reuters
De jonge Fransman Lilian Calmejane weet ondanks een krampaanval in de laatste kilometers de Nederlander Robert Gesink voor te blijven en wint de etappe naar Station des Rousses. Na de finish wordt hij geholpen aan zijn verkrampte benen.
Christian Hartmann/Reuters
Een dag na zijn mooie tweede plaats valt Robert Gesink al vroeg in de etappe naar Chambery. „Chute Gesink”, klinkt het om tien over twaalf, amper een half uur na de start. Hij blijkt een ruggenwervel gebroken te hebben. De valpartij is de eerste van velen in deze etappe.
Christophe Ena/AP
Eduardo Sepulveda uit Argentinë krijgt na een val medische bijstand van de Tourdokter.
Benoit Tessier/Reuters
Zwaar gehavend beklimt de Pool Rafal Majka de Mont du Chat, de laatste col van de dag.
Bas Czerwinski/ANP
Met een van pijn verwrongen gezicht staat de Spanjaard Jesús Herrada op na een valpartij. Hij zal de race vervolgen.
Benoit Tessier/Reuters
De zwaarste crash komt op naam van Richie Porte. De Australiër, een van de voornaamste uitdagers van Christopher Froome, maakt in de afdaling van de Mont du Chat een stuurfout, kom in de berm terecht, valt op de weg, sleurt Daniel Martin mee in zijn val en slaat tegen een rotswand. Porte brak een sleutelbeen en zijn bekken.
Benoit Tessier/Reuters
De Ier Daniel Martin kan zonder kleerscheuren weer op zijn fiets stappen. Zijn ploeg tweet naderhand een foto van zijn helm na de val met Porte.
Quick-Step Cycling/AFP