Wimbledon

Murray, Nadal, V. Williams door naar vierde ronde

Andy Murray heeft op Wimbledon vrijdagavond de vierde ronde bereikt in een viersetter tegen de Italiaan Fabio Fognini: 6-2, 4-6, 6-1 en 7-5. De als eerste geplaatste Schot, winnaar in 2013 en 2016, kon het duel op centrecourt nog net beslissen voor het dak dicht moest wegens invallende duisternis. In de vierde set verspeelde Fognini liefst vijf setpoints. Rafael Nadal is na drie partijen nog altijd zonder setverlies. De als vierde geplaatste Spanjaard zette ook de Rus Karen Chatsjanov met 3-0 aan de kant: 6-1 6-4 7-6 (3). De kampioen van 2008 en 2010 speelt in de vierde ronde tegen Gilles Müller (34) uit Luxemburg. In het vrouwentoernooi blijft vijfvoudig winnaar Venus Williams winnen in afwezigheid van haar zwangere zus Serena. De als tiende geplaatste Amerikaanse bereikte de vierde ronde ten koste van de Japanse Naomi Osaka: 7-6 (3) 6-4. (ANP)