Man (30) overleden na schietpartij bij station Breukelen

Het slachtoffer zou volgens Het Parool een bekende crimineel uit Amsterdam-Zuid zijn.

Foto Koen van Weel/ANP

Een 30-jarige Amsterdammer is vrijdagmiddag overleden nadat hij op een parkeerplaats bij treinstation Breukelen werd neergeschoten. Volgens Het Parool gaat het om een liquidatie van een bekende crimineel uit Amsterdam-Zuid, maar dat wil de politie niet bevestigen.

De schietpartij vond vrijdagmiddag rond 15.00 uur plaats. De man werd na het incident nog wel naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen. De toedracht van de schietpartij is nog onduidelijk. De politie heeft sporenonderzoek gedaan op de parkeerplaats en heeft getuigen opgeroepen zich te melden. Er raakten geen andere mensen gewond.

Volgens Het Parool zou het slachtoffer betrokken zijn bij de groep rond crimineel Danny K. en zou hij ook van plan zijn geweest om leider Etou’s Belserang van motorclub Satudarah te liquideren. Dat mislukte echter doordat de vrouw van Belserang haar man tipte over verdachte activiteiten rond het huis.