Dodental ingestort gebouw Napels opgelopen tot 8

Een appartementencomplex nabij Napels stortte vrijdag deels in door een nog onbekende oorzaak.

Reddingswerkers zoeken naar overlevenden en slachtoffers van de ramp nabij Napels.
Reddingswerkers zoeken naar overlevenden en slachtoffers van de ramp nabij Napels. Foto AP

Het dodental als gevolg van het gedeeltelijk instorten van een appartementsgebouw nabij de Italiaanse stad Napels is opgelopen naar acht. Dat hebben Italiaanse autoriteiten zaterdag bekendgemaakt. Eerder was er nog sprake van twee doden.

Het vijf verdiepingen tellende complex in Torre Annunziata, enkele kilometers van Napels, stortte vrijdag gedeeltelijk ineen door een vooralsnog onbekende oorzaak. Volgens Italiaanse media hebben recente verbouwwerkzaamheden mogelijk iets te maken met de gebeurtenis, maar dat is nog niet bevestigd.

Getuigen meldden vrijdag dat er van een explosie voorafgaand aan de ineenstorting geen sprake zou zijn. Ook een juist op dat moment passerende trein zou niets met het uiteenvallen van het aan het spoor gelegen complex te maken hebben.

Brandweerlieden hebben meer dan 24 uur gezocht naar mogelijk overlevenden in het puin van het gebouw. Ze stopten daar zaterdagochtend mee nadat de lichamen van alle acht vermisten waren gevonden.