Atlas Contact

Directeur uitgeefconcern biedt stakende schrijvers excuses aan

Wiet de Bruijn, directeur van uitgeefconcern VBK, heeft vrijdag „oprechte verontschuldigingen” aangeboden aan de schrijvers van uitgeverij Atlas Contact. Adriaan van Dis, Geert Mak, Ellen Deckwitz, Hanna Bervoets en 47 andere auteurs hadden in een petitie gezegd de pen neer te leggen uit onvrede over het vertrek, woensdag, van Mizzi van der Pluijm, directeur-uitgever van Atlas Contact. Oorzaak daarvan is een conflict over de toekomst van de uitgeverij. De Bruijn gaf hier geen openheid over. Nu biedt hij per mail excuses aan voor de gebrekkige communicatie. Het conflict gaat onder andere over een nieuwe, nog onbekende aandeelhouder in moederconcern VBK, zegt hij. Er verandert „niets” aan de autonomie van het huis. De schrijvers hadden vrijdagavond nog niet gereageerd. (NRC)