Ajax-speler Nouri onwel tijdens oefenduel

De speler kreeg last van hartritmestoornissen en is met een traumahelikopter afgevoerd.

Ajax-speler Abdelhak Nouri (L) op archiefbeeld.
Ajax-speler Abdelhak Nouri (L) op archiefbeeld. Foto Julien Warnand/ EPA

Ajax-speler Abdelhak Nouri is zaterdag tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in het Oostenrijkse Zillertal onwel geworden. De speler kreeg last van hartritmestoornissen en zakte in elkaar.

Nouri is op dit moment stabiel en wordt in slaap gehouden, meldt Ajax op Twitter. De speler is met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Oostenrijk gebracht.

De speler wordt sinds zijn aankomst in het ziekenhuis uitvoerig onderzocht. Hij heeft een eigen hartslag, maar ligt wel aan de beademing. Verder laat de Amsterdamse club weten dat Nouri in slaap wordt gehouden om hem zo optimaal mogelijk te kunnen behandelen.

Twitter avatar AFCAjax AFC Ajax Appie wordt in slaap gehouden om hem zo optimaal mogelijk te kunnen behandelen. Onze gedachten zijn bij hem en zijn familie.

Medische hulp

De twintigjarige middenvelder zakte rond de 70ste minuut in elkaar en raakte toen hij op de grond lag bewusteloos. Twee ambulances en een traumahelikopter spoedden zich naar het veld. Nouri kreeg langdurig medische hulp.

Algemeen directeur Edwin van der Sar liet zaterdagavond tegenover de NOS weten dat Nouri op het veld is gereanimeerd:

“Onze dokter, onze fysiotherapeut en de mensen van het Rode Kruis hebben heel adequaat en snoeihard gewerkt om hem terug te halen.”

Hulpverleners schermden de plaats waar Nouri lag af met doeken en bezoekers van het duel werden verzocht om het stadion te verlaten.

Het gestaakte oefenduel in Zillertal vormde voor Ajax de afsluiting van het eerste trainingskamp onder leiding van de nieuwe trainer Marcel Keizer. Werder Bremen leidde met 2-1 toen Nouri in elkaar zakte.