Zeldzame ziekte

Tijn (6) van nagellakactie Serious Request overleden

Tijn Kolsteren, het 6-jarige jongetje dat bekend werd met de nagellakactie bij Serious Request van 3FM, is overleden. Dat heeft de radiozender bekendgemaakt. Tijn leed aan herstenstamkanker. In december vorig jaar kwam Tijn samen met zijn vader langs bij het Glazen Huis in Breda. Hij ging nagels lakken voor het goede doel. Het plan was 100 euro op te halen, maar binnen twee dagen werd er meer dan een miljoen euro opgehaald. De actie leverde uiteindelijk 2,5 miljoen euro op. Donderdag werd bekendgemaakt dat een andere actie, ‘LAK door Tijn’, het streefbedrag van 1 miljoen euro heeft gehaald. Het geld gaat naar Stichting Semmy, die zich inzet voor het onderzoek naar hersenstamkanker. In Nederland worden jaarlijks vijftien tot twintig kinderen slachtoffer van de ziekte. (NRC)