Tennis

Wimbledon: 13.200 euro boete voor Bernard Tomic omdat hij ‘verveeld’ was

De Australische tennisser Bernard Tomic heeft op Wimbledon een boete gekregen van 11.600 pond, omgerekend 13.200 euro. Hij wordt bestraft voor zijn uitspraken in de persconferentie na zijn uitschakeling in de eerste ronde tegen de Duitser Mischa Zverev, dinsdag.

„Ik voelde me een beetje verveeld”, zei Tomic (24), na de wedstrijd, die nog geen tachtig minuten duurde (6-4, 6-3 en 6-4). „Ik respecteer de sport niet genoeg.” Het winnen van prijzen geeft hem „geen voldoening meer”. Het is de één na hoogste boete ooit op Wimbledon. Zijn racketsponsor Head heeft de samenwerking inmiddels opgezegd. „We zijn extreem teleurgesteld over zijn uitspraken.”

Tomic gold als een groot talent. Hij stond begin vorig jaar nog zeventiende, inmiddels is hij afgezakt naar de 59ste plaats. Hij heeft een „mentaal probleem”, zegt hij. „Het maakt mij niet uit of ik de vierde ronde zou halen op de US Open, of in de eerste ronde verlies. Voor mij is alles hetzelfde. Ik ga nog tien jaar spelen en ik weet dat ik na mijn carrière niet meer hoef te werken.”

Ook zei Tomic dat hij de dokter de baan opriep, terwijl hij niet geblesseerd was: het was alleen een poging om het momentum bij de tegenstander te breken. De boete wordt ingehouden op zijn prijzengeld, dat 35.000 pond bedraagt.