Twee doden gevonden in ingestort gebouw nabij Napels

Een appartementencomplex in de stad Torre Annunziata stortte gedeeltelijk in. Van de zeven vermisten zijn er twee dood gevonden.

Het ingestorte appartementencomplex vlakbij Napels.
Het ingestorte appartementencomplex vlakbij Napels. Foto Ciro Fusco/ANSA via AP

Minstens twee mensen zijn vrijdag om het leven gekomen bij de gedeeltelijke instorting van een appartementencomplex in de Italiaanse plaats Torre Annunziata. Na de ramp, die vrijdagmorgen plaatsvond, werden zeven inwoners van het gebouw vermist. Volgens het persbureau Ansa zijn onder hen ook twee kinderen.

Tientallen medewerkers van hulpdiensten zijn sinds vrijdagochtend in de brokstukken van het gebouw op zoek naar mensen die vast zitten in het puin. Zij troffen de dodelijke slachtoffers in de loop van de dag aan. De werkzaamheden worden bemoeilijkt doordat het instortingsgevaar voor het deel van het gebouw dat nog overeind staat, nog niet geweken is. De brandweer controleert via ladders de stabiliteit van de rest van het complex.

De ligging van Torre Annunziata, vlakbij Napels en op enkele kilometers van de historische stad Pompeii.

Het is nog niet bekend hoe het vijf verdiepingen tellende gebouw het heeft kunnen begeven. Volgens ooggetuigen vond er voorafgaand aan de ineenstorting géén explosie plaats. Wel zou er net voor de ramp een trein zijn langsgereden. Volgens Italiaanse media hebben er recentelijk opknapwerkzaamheden plaatsgevonden aan het gebouw.