Onderhandelingen mislukt

Opnieuw geen akkoord over hereniging van Cyprus

Het is de Grieks- en Turks-Cypriotische delegaties wederom niet gelukt tot een akkoord te komen over een hereniging van Cyprus. Dat heeft VN-chef António Guterres vannacht gezegd in een persconferentie na de laatste onderhandelingsronde. in Zwitserland, over het sinds 1974 verdeelde eiland. Vasthouden door de Turks-Cypriotische delegatie aan het recht op militaire interventie en de uitruil van grondgebied waren breekpunten, aldus een anonieme functionaris die bij de onderhandelingen aanwezig was. Hiermee komt voor alle partijen een onbevredigend einde aan de gesprekken, die eerder dit jaar nog zo veelbelovend leken. „Het betekent niet dat er geen andere initiatieven kunnen worden ontwikkeld om de kwestie Cyprus aan te pakken”, zei Guterres. (AP, Reuters)