In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
De Amerikaanse president Trump verlaat het podium nadat hij door bondskanselier Merkel is verwelkomd op de G20 in Hamburg.
Odd Andersen/AFP
Op straat in Hamburg zijn al dagen lang protesten tegen de G20 aan de gang. Oproerpolitie is in groten getale aanwezig, maar kan niet voorkomen dat enkele protesten grimmig verliepen. Bij rellen donderdag tussen betogers tegen de G20-top en de politie in Hamburg zijn zeker 76 agenten gewond geraakt.
Fabrizio Bensch/Reuters
Een stranddag op Coney Island Beach in New York op de nationale feestdag 4th of July, Onafhankelijkheidsdag.
Andrew Kelly/Reuters
Bij overstromingen in Asakura City, Fukuoka, Japan op donderdag is tenminste een persoon om het leven gekomen en zijn er 18 vermisten. Huizen werden door overstromingen weggespoeld na zware regenval.
Jiji Press/AFP
Een man loop temidden van de verwoestingen in het dorp Asakura, terwijl het onverminderd regent.
Kazuhiro Nogi/AFP
Ook in China waren deze week overstromingen. Deze man in het dorp Tuanshanhu in Hunan zit op de zandzakken tegen het hoge water, met zijn varkens die hij heeft weten te redden.
Reuters
Tijden de derde etappe in de Tour de France is langs de route tussen Verviers en Longwy een slinger van fietsen opgehangen.
Benoit Tessier/Reuters
Bewoners van een opvangcentrum verdringen zich bij het uitreiken van ijsjes. In Marawi, op de Filippijnen, zijn mensen op de vlucht geslagen vanwege de islamitische groepering Maute.
Jorge Silva/Reuters
Een overzichstfoto van de Syrische stad Aleppo, een half jaar na het einde van de gevechten.
Joseph Eid/AFP
Voorafgaand aan de G20-top in Hamburg brengt president Trump een bezoek aan Polen. Voor het Monument voor de Opstand van Warschau op het Krsinskiplein in de Poolse hoofdstad hield hij donderdag een toespraak.
Saul Loeb/AFP
Kinderen van basisschool 't Landje in Rotterdam vieren het begin van de zomervakantie.
Robin van Lonkhuijsen/ANP
Een paard van de beroemde Spaanse Rijschool in Wenen met een trainer.
Joe Klamar/AFP
Deze installatie met hondenkoppen van de Britse kunstenaar Heather Phillipson heet '100% Other Fibres' en is onderdeel van de expositie 'Peace' in Frankfurt.
Michael Probst/AP
Aanhangers van de Venezolaanse regering hebben woensdag in hoofdstad Caracas het nationale parlement bestormd. Enkele parlementariërs en journalisten raakten daarbij gewond.
Carlos Garcia Rawlins/Reuters
Straatbeeld uit Nicosia, de verdeelde hoofdstad van Cyprus. Het is de Grieks- en Turks-Cypriotische delegaties niet gelukt tot een akkoord te komen over een hereniging van Cyprus. Hiermee komt voor alle partijen een onbevredigend einde aan de gesprekken en blijft de deling van Cyprus in een Turks en Grieks deel in stand.
Petros Karadjias)/AP
Een toeschouwer tijdens het Wimbledon tennistoernooi in Londen.
Tony O'Brien/Reuters
Vluchtende burgers uit Mosul passeren de verwoeste al-Nurimoskee, terwijl de rookwolken boven de oude stad hangen. Op een paar honderd vierkante meter na is Mosul door Iraakse troepen heroverd op IS.
Felipe Dana/AP
Dit door het Noord-Koreaanse staatsperbureau KNCA vrijgegeven beeld toont de de lancering van de Noord-Koreaanse intercontinentale ballistische raket, de Hwasong-14. Met de lancering van deze langeafstandsraket met een theoretisch bereik van 5.300 kilometer is de spanning opnieuw opgelopen.
KCNA/AFP
Publiek tijdens de eerste stierenren door de straten van Pamplona op het San Fermines festival.
Villar Lopez/EPA
De wereldleiders poseren voorafgaand de eerste vergadersessie van de G20-ontmoetig in Hamburg.
John MacDougall/AFP