Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Een ontheemd kind nabij Raqqa.
Een ontheemd kind nabij Raqqa. Goran Tomasevic/Reuters
 1. WhatsApp-berichten uit Raqqa: ‘Mama, red me’


  Correspondent Gert Van Langendonck zag bij CNN een verhaal over een Syrische moeder in Amsterdam die via WhatsApp communiceert met haar dochter in Raqqa. “Mama, save me from this situation. We’re living in hell, in hell. Save me from this.”

 2. Erdogan: ‘Duitsland pleegt zelfmoord’

  “Germany is committing suicide”, zegt de Turkse president Erdogan in de Engelse versie van een stevig interview van de hoofdredacteur van Die Zeit. Tip van correspondent Juurd Eijsvoogel.

 3. Een proces tegen de Syrische regering


  Redacteur Floris van Straaten las in Die Zeit een indrukwekkend relaas over een Syrische moeder die op zoek ging naar haar gearresteerde zoon en uiteindelijk zekerheid kreeg over zijn dood, na tal van martelingen. Nu wil ze in Duitsland een proces aanspannen tegen de Syrische regering.

 4. ‘Het gaat steeds beter met de wereld’

  Columnist Nicholas Kristof doet in The New York Times verslag vanuit Liberia en betoogt: ondanks alle ellende gaat het steeds beter met de wereld, als je kijkt naar ziekte en armoede. Geen compleet nieuw verhaal, wel overtuigend. Tip van redacteur Jacco Hupkens.

 5. De natuurramp die het leven van indianen veranderde


  Al Jazeera vertelt in dit artikel hoe de grootste natuurramp in Brazilië het leven van de Krenak-indianen dramatisch veranderde. Tip van correspondent Nina Jurna.

 6. Stuur je tips in

  Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.