Arjen Fortuin volgt Hans Beerekamp op als tv-recensent NRC

Vanaf 1 september schrijft Fortuin, tot maart literair criticus bij de krant, een dagelijkse column over de tv-avond.

Arjen Fortuin is de nieuwe televisierecensent van NRC. Vanaf 1 september maakt hij vijf keer per week de Zap-rubriek voor NRC Handelsblad, nrc.next en nrc.nl. Fortuin volgt Hans Beerekamp op, die zijn dagelijkse werkzaamheden om gezondheidsredenen moest staken.

Lees ook: De laatste Zap van Hans Beerekamp: wat hij wel en niet blijft kijken

Arjen Fortuin (Amsterdam, 1971) was vijftien jaar lang literair criticus voor NRC. In maart kondigde hij zijn vertrek bij de boekenredactie aan.

Ruim dertien jaar lang keek Beerekamp dertien uur per dag televisie. Daarmee groeide hij uit tot de meest gezaghebbende televisiecriticus van Nederland. Vandaag verscheen zijn laatste Zap van zijn hand. In de maanden juli en augustus wordt de televisierubriek overgenomen door een aantal vervangers.

In de zaterdagkrant blikt Hans Beerekamp morgen terug op 14 jaar lang televisiekijken. Hij blijft wel voor NRC schrijven over media.