Akkoord Tweede Kamer

SP’er Irrgang volgt Vendrik op in college Algemene Rekenkamer

Oud-Tweede Kamerlid Ewout Irrgang (SP) wordt lid van het college van de Algemene Rekenkamer. De Tweede Kamer ging donderdag akkoord met de voordracht. Irrgang wordt één van de drie leden van het college van de Rekenkamer, geleid door president Arno Visser. Irrgang volgt Kees Vendrik (oud-Kamerlid GroenLinks) op, die voor een functie bij Triodos Bank koos. De Rekenkamer komt altijd met een aanbevelingslijst als er een plek in het college vacant komt. Eind mei presenteerde de Rekenkamer zes namen, inclusief die van Irrgang. PvdA-senator en hoogleraar economie aan de Radboud Universiteit Esther-Mirjam Sent stond bovenaan. Na gesprekken met Sent, Irrgang en oud-PVV-Kamerlid Roland van Vliet koos de werkgroep van de Tweede Kamer voor Irrgang. (NRC)