Venezuela

Gewonden bij aanval parlement door aanhangers Maduro

Aanhangers van de Venezolaanse regering hebben woensdag in hoofdstad Caracas het nationale parlement bestormd. Parlementariërs en journalisten raakten daarbij volgens Reuters gewond. In het parlement, waar de oppositie een meerderheid heeft, was een bijeenkomst in verband met de Onafhankelijkheidsdag. Bij de charge zijn volgens getuigen explosies gehoord, mogelijk van vuurwerk dat naar binnen werd gegooid. AFP beschrijft dat tientallen mensen, van wie sommigen gemaskerd en gewapend met stokken, zich naar binnen werkten.

In het land vinden regelmatig massale demonstraties plaats tegen het autoritaire regime van president Nicolás Maduro. Sinds april zijn er bij protesten negentig mensen om het leven gekomen. Maduro veroordeelde de aanval op het parlement. (NRC)