In beeld

Silicone sekspoppen voor de eenzame man

In Japan kiezen steeds meer eenzame mannen voor silicone sekspoppen. Ze hebben verstelbare vingers, hoofden en genitaliën. Ieder jaar worden er in Japan zo’n 2.000 poppen verkocht en ze kosten 5.287 euro per stuk. “Ik ga nooit meer een echte vrouw daten, ze hebben geen hart.”
Meer fotografie vind je op onze fotografiepagina In Beeld.
De 62-jarige Senji Nakajima aait zijn levensechte silicone sekspop Saori in het ‘lovehotel’ in Yachimata, een stad in het oosten van Japan.
Behrouz Mehri/AFP
Nakajima kreeg ruzie met zijn familie toen hij Saori aanschafte. Hij ziet ze nu niet meer en blijft bij haar. “Ik ga nooit meer een echte vrouw daten, ze hebben geen hart.” Hij zei ook: “Ik ga niet kapotmaken wat ik met haar heb.”
Behrouz Mehri/AFP
De silicone poppen hebben verstelbare vingers en hoofden. Ook de genitaliën verschillen niet veel van echte.
Behrouz Mehri/AFP
Ieder jaar worden er in Japan zo’n 2.000 poppen verkocht. Ze kosten 5.287 euro per stuk.
Behrouz Mehri/AFP
Nakajima stopt Saori in bed. De poppen zijn er niet alleen voor de seks. Veel mannen nemen zo'n pop om hun emotionele behoeftes te bevredigen.
Behrouz Mehri/AFP
Psychotherapeut Masayuki Ozaki verlaat het 'lovehotel' nadat hij daar een nacht heeft doorgebracht met zijn sekspop Mayu. Ozaki is getrouwd met een echte vrouw.
Behrouz Mehri/AFP
Ozaki poseert naast zijn drie sekspoppen in zijn slaapkamer in Tokio. Hij woont samen met zijn vrouw en dochter.
Behrouz Mehri/AFP
Ozaki maakt een wandeling met Mayu, buiten zijn appartement.
Behrouz Mehri/AFP
Ozaki's sekspop is onderdeel van zijn dagelijkse leven.
Behrouz Mehri/AFP
Ook Nakajima neemt zijn pop mee naar buiten en picknickt met zijn Saori. De haarkleur, nagels en huidskleur van de sekspoppen kunnen allemaal naar wens worden gemaakt.
Behrouz Mehri/AFP
Nakajima deelt een chocoladestokje met zijn pop. Hij vindt dat echte mensen heel veeleisend zijn. “Ze willen altijd iets van je, zoals geld en toewijding”, zei hij tegen AFP.
Behrouz Mehri/AFP
Nakajima neemt zijn pop mee naar zee om te gaan surfen.
Behrouz Mehri/AFP
Onderzoekers die nu werken aan de nieuwe generatie sekspoppen willen dat de vrouwen in de toekomst kunnen praten, lachen, en orgasmes kunnen simuleren.
Behrouz Mehri/AFP
De eerste keer dat Ozaki zijn sekspop Mayu ontmoette, was het voor hem liefde op het eerste gezicht.
Behrouz Mehri/AFP
Ozaki heeft in een interview met AFP gezegd dat hij sinds de geboorte van zijn dochter geen seks meer heeft met zijn vrouw. Hij voelde zich eenzaam en zijn sekspoppen nemen dat gevoel weg.
Behrouz Mehri/AFP