Zorg

Ruim 400 miljoen extra voor verpleeghuizen

Verpleeghuizen krijgen er vanaf 2018 elk jaar 435 miljoen euro structureel bij voor het aannemen van meer personeel. Dat heeft het demissionaire kabinet besloten, schrijft staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, PvdA) dinsdag aan de Tweede Kamer. Begin dit jaar besloot het kabinet al 100 miljoen euro extra uit te trekken voor de verpleeghuizen die het hardst geld nodig hebben. In april besloot het kabinet tot een investering van nog eens 100 miljoen structureel, zodat verpleeghuizen konden beginnen met het aantrekken van nieuw personeel. Met de nieuwe beloften van Van Rijn komt hier 335 miljoen euro structureel bij. Volgens het kabinet kunnen met het extra geld vanaf 2018 ongeveer 7.000 extra voltijdbanen in de zorg worden gecreëerd. (NRC)