Exotische stoffen

Vlisco binnen een jaar in andere handen, zegt topman

Textielicoon Vlisco gaat in de verkoop. De huidige eigenaar, de Britse private-equitypartij Actis, wil er vanaf. Dat zegt Vlisco-topman David Suddens in gesprek met NRC. Hij verwacht dat de onderneming uit Helmond binnen een jaar zal zijn verkocht, bijvoorbeeld aan een Aziatische branchegenoot. De timing is opvallend. Het 171 jaar oude Vlisco, dat exotische batikstoffen in Brabant maakt en verkoopt in West-Afrika, kwam twee jaar geleden in een crisis toen de West-Afrikaanse economieën in het slop raakten. Een harde sanering behoedde Vlisco ternauwernood voor een bankroet. Ook al gaat het beter, Vlisco is de klap nog altijd niet volledig te boven. Vorig jaar stond er een verlies van ruim 10 miljoen euro in de boeken.

Textielicoon Vlisco in de verkoop pagina E5