treinreizen

NS vervoert meer passagiers door economische groei

Het wordt steeds drukker op het spoor. Het gemiddelde aantal treinreizen dat de Nederlandse Spoorwegen op een normale werkdag verzorgden in 2016 lag met 1,2 miljoen 4 procent hoger dan het jaar ervoor. NS schrijft de groei toe aan onder meer de aantrekkende economie. NS berekent jaarlijks het aantal in- en uitstappers op de eigen trajecten via de OV-chipkaartdata die het bedrijf verzamelt. Daaruit blijkt dat met name in stedelijke gebieden het spoor drukker bezet is geworden; de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Arnhem/Nijmegen en de regio Twente zagen in 2016 het aantal reizen met gemiddeld 5 procent toenemen ten opzichte van 2015. In regio’s als Noord-Nederland, Zeeland en Limburg bleef het aantal reizen nagenoeg gelijk. (NRC)