Treinverkeer Den Haag komt langzaam op gang

Door de stroomstoring is het treinverkeer rondom die stad voor lange tijd ontregeld geweest.

ANP

Het treinverkeer bij Den Haag en Leiden komt dinsdagmiddag langzaam weer op gang nadat een stroomstoring het verkeer volledig plat had gelegd. De treindienst wordt langzaam opgestart en de komende uren gaan steeds meer treinen weer rijden, meldt ProRail op Twitter.

Twitter avatar ProRail_VL Treinverkeersleiding Randstad-Den Haag> storing opgelost> treindienst wordt opgestart> komende uren steeds meer treinen> check reisplanner

Het was lang onbekend waar de stroomstoring plaatsvond. Rond het middaguur meldde ProRail dat monteurs aan het zoeken waren naar de oorzaak. “Zo lang we niet weten waar de storing zich bevindt en wat er precies aan de hand is, kunnen we ook niet met een oplossing komen”, zei Coen van Kranenburg van ProRail toen.

Den Haag is een druk knooppunt voor veel treinen, waardoor er files zijn ontstaan. “Er staan ook veel treinen op sporen bij omliggende stations. Als de problemen verholpen zijn, zal het ook nog een tijd duren voordat alles weer rijdt volgens dienstregeling.”

Reizigers die van Den Haag naar Delft of Zoetermeer reizen, kunnen gebruik maken van de tram. De NS meldt om 13.00 uur dat er mondjesmaat treinen rijden vanaf station Den Haag Hollands Spoor. “Vanuit daar rijden er wel treinen naar Rotterdam en Gouda en zijn er omreismogelijkheden via de Randstadrail. We adviseren reizigers dus om te kijken of ze via die route kunnen reizen”, aldus een woordvoerder.