Staalsector

Duits ThyssenKrupp wil staal niet langer op zijn balans

Werknemers van ThyssenKrupp zijn tegen het nieuwe plan van het Duitse industrieconcern om een minderheidsbelang te nemen in een joint venture met Tata Steel. De twee bedrijven praten al lange tijd over het samenvoegen van de Europese staaltak van het Indiase bedrijf en de staaltak van ThyssenKrupp. Tot nu toe werd altijd uitgegaan van een gelijke verdeling. Maar zondag lekte via de Duitse krant Handelsblatt uit dat ThyssenKrupp minder dan de helft wil hebben, zodat het de staalactiviteiten van de balans kan halen. Een minderheidsbelang verslechtert hun positie, vinden de Duitse werknemers. Eind september willen de twee bedrijven eruit zijn. De onderhandelingen worden bemoeilijkt door de Brexit en door een dure pensioenverplichting die Tata Steel in Groot-Brittannië heeft. (Reuters)