Rijkswaterstaat

Stuw in de Maas bij Grave is hersteld

Het herstel van de stuw in de Maas bij Grave, na een aanvaring eind vorig jaar, is afgerond. Alle nieuwe en gerepareerde onderdelen zijn weer bevestigd en een testperiode is succesvol afgerond. Dat heeft Rijkswaterstaat maandag bekendgemaakt. Alleen een tijdelijke dam die werd gebruikt om het rivierwater te beheersen moet nog worden afgebroken. De komende twee weken worden gebruikt om de stenen dam weg te halen en de situatie helemaal te herstellen, aldus een woordvoerder. Een binnenvaarttanker ramde de stuw op 29 december. Door de botsing raakte de stuw beschadigd. Een deel van de Maas liep leeg en het scheepvaartverkeer lag bijna een maand stil. Om scheepvaartverkeer toch mogelijk te maken, werd de tijdelijke dam gebouwd. (ANP)

    • ---