Radio en televisie Oud- Langs de Lijn -presentator Tom Blom (70) overleden

Tom Blom, afgelopen januari.
Tom Blom, afgelopen januari. Foto ANP

Voormalig radio- en televisiepresentator Tom Blom is op 70-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn oud-werkgever NOS maandag bekendgemaakt. Blom werd onder meer bekend met het sportprogramma Langs de Lijn dat hij jarenlang samen met Willem Ruis presenteerde. Blom (1946) begon zijn carrière op de sportredactie van NRC Handelsblad. Vervolgens werd hij in de jaren zeventig radiopresentator bij de NOS. Hij maakte diverse programma’s voor de VARA en RTL Radio.

In 1975 debuteerde Blom op televisie als presentator van de Johnny Kraaijkamp Show van de TROS. Later was hij onder meer te zien als presentator van De Eerste de Beste, het wereldrecord Domino en Te land, ter zee en in de lucht. Ook was zijn stem vaak te horen in reclamespotjes zowel op de radio als op tv. Begin dit jaar was Blom nog te horen in de jubileumuitzending van 50 Jaar Langs de Lijn. (NRC)

    • Christiaan Paauwe