Duitsland

Achttien doden, dertig gewonden bij busongeluk in Zuid-Duitsland

Bij een busongeluk maandagochtend in het zuiden van Duitsland zijn achttien mensen om het leven gekomen. De overige dertig inzittenden van de bus raakten gewond, van wie een aantal ernstig. De tourbus botste tussen Leipzig en Neurenberg op een langzaam rijdende vrachtwagen. De bus vatte daarna vlam en brandde volledig uit, meldt de Duitse politie. In de bus zaten 46 reizigers, tussen de 41 en 81 jaar, en twee chauffeurs. Het was niet duidelijk hoelang de bus al onderweg was voordat het ongeluk gebeurde. De groep kwam uit de oostelijke Duitse deelstaat Saksen. De dodelijke slachtoffers waren tussen de 66 en 81 jaar. Door de bergingswerkzaamheden was de snelweg A9 maandag urenlang in beide richtingen afgesloten. De chauffeur van de vrachtwagen raakte niet gewond. (NRC)