In beeld

Dit zijn de nieuwe gezichten van Canada

Immigratieland Canada ontvangt nieuwkomers uit de hele wereld. Bij inburgeringsceremonies worden ze genaturaliseerd tot nieuwe Canadezen. Wegens het 150-jarig bestaan van het multiculturele land woonde fotograaf Mark Blinch enkele van die ceremonies bij.

Mgeni Hamed uit Zanzibar (Tanzania): "Wat ik het beste vind aan Canada is de diversiteit. We worden als gelijken behandeld, ongeacht waar je vandaan komt en van welk ras je bent."
Foto Mark Blinch/Reuters
Damian Daley uit Kingston, Jamaica: "We zijn naar Canada gekomen om een nieuw hoofdstuk te beginnen, het avontuur van ons leven. Wie zou niet naar Canada willen verhuizen? Prachtig land met zoveel mooie mogelijkheden."
Foto Mark Blinch/Reuters
Svetlana Grace Joseph (3), met haar ouders geïmmigreerd uit Mumbia, India: "Ik wil lerares worden."
Foto Mark Blinch/Reuters
Rainer Manzel uit het Duitse Stuttgart: "Mijn tante heeft me aangeraden hier naartoe te komen. Ze heeft me alleen nooit verteld over de koude winters."
Foto Mark Blinch/Reuters
Yosra Boudhrioua uit Tunesië : "Er wordt niet op je neergekeken. Je kunt altijd vooruit komen als je er de passie voor hebt."
Foto Mark Blinch/Reuters
Victoria Ishai uit Netanya, Israel: "We hebben voor Canada gekozen omdat het een veilig land is en we ons hier geen zorgen hoeven te maken of onze kinderen wel terugkomen als ze naar school gaan. Veiligheid is het belangrijkste voor ons en onze kinderen."
Foto Mark Blinch/Reuters
Mariam Nagawa uit Kampala, Oeganda: "De belangrijkste reden dat ik naar Canada wilde komen was om bij mijn moeder te zijn, die hier al was. Daarnaast wilde ik hier studeren, want ik geloof dat het onderwijs in Canada beter is dan in mijn land van oorsprong."
Foto Mark Blinch/Reuters
Svitlana Kryvotulska Samilyk uit Chernivtsi, Oekraïne: "Canada is een heel goed land om te leven. Dit land heeft me veel kansen geboden. Ik houd van Canada omdat het een multicultureel land is."
Foto Mark Blinch/Reuters
Yazan Almadani (7), uit Bagdad, Irak: "Ik denk dat Canada ons thuis is. Ik wil een football player worden."
Foto Mark Blinch/Reuters
Arshad Ahmad uit Lahore, Pakistan: "Het is een echte eer om nu Canadees te zijn. Voorheen zat ik in niemandsland."
Foto Mark Blinch/Reuters
Flor Mejid uit El Salvador: "Er is hier een hoop multiculturalisme. Op mijn middelbare school zaten leerlingen uit het Midden-Oosten, Azië, Centraal-Amerika, en ze konden het allemaal goed met elkaar vinden."
Foto Mark Blinch/Reuters
Tom Chitty uit het Engelse Richmond: "Ik had niet echt een keuze, want ik ben verliefd geworden op een Canadese dus ik ben hier naartoe gekomen om op den duur met haar te trouwen."
Foto Mark Blinch/Reuters
Farah Morris uit Mauritius en Guyana: "Mijn toekomstplannen zijn een succesvolle carrière in neurowetenschappen en om elke dag te leven met een positieve houding."
Foto Mark Blinch/Reuters
Grace Sutter Hodgins uit Cleveland, in de Amerikaanse staat Ohio: "We hebben in 2011 land gekocht in British Columbia en we bouwen er een huis. Zo zet ik de familietraditie van mijn vader voort, want zij immigreerden naar de VS na de Tweede Wereldoorlog en vestigden zich in het noordoosten van Ohio. Dus ik heb het gevoel dat ik in hun voetsporen treed door naar een nieuw land te gaan en een nieuw leven te beginnen."
Foto Mark Blinch/Reuters
Stanley King uit Limbe, Kameroen: "We weten allemaal dat Canada een van de beste landen ter wereld is. Het staat bekend om zijn unieke karakter, zijn vrede, enzovoorts. Nu ik Canadees ben hoor ik bij een hoge standaard."
Foto Mark Blinch/Reuters
Thea Eustaquio uit Manila, hoofdstad van de Filippijnen: "Ik wilde naar Canada komen wegens werkgelegenheid, onderwijs van hoge kwaliteit, gezondheidszorg, multiculturalisme en vrijheid om te reizen naar bijna alle landen van de wereld. Wat ik het beste vind aan Canada zijn de natuur, het landschap, parken, diversiteit en het eten."
Foto Mark Blinch/Reuters