Recensie

Recensie Film

100% talent, 100% onzekerheid

100% Coco is een slim concept, aanstekelijk uitgewerkt. Het verhaal is bekend, maar het is moeilijk om niet voor Coco te vallen.

Amanda (Merel de Zwart) en fashionvlogger Coco (Nola Kemper)
Amanda (Merel de Zwart) en fashionvlogger Coco (Nola Kemper)

Voor meisjes van rond de 10 zal ze geen vreemde meer zijn, fashionvlogger Coco. Want de boeken die Niki Smit over haar geschreven heeft, zijn bijna net zo populair als de Hoe overleef ik-reeks van Francine Oomen.

Als filmheldin is Coco nog geschikter, omdat je dan ook al die dolle retro pop-it customized outfits kan laten zien die ze bij elkaar naait en verzamelt. Als één lange modevlog vol animaties en visuele foefjes.

Lees ook ons interview met de jonge actrice Firy Beuk: ‘Een filmrol stond wel op mijn bucketlist’

100% Coco is een slim concept, aanstekelijk uitgewerkt. Creatief meisje is buitenbeentje op de middelbare school, past zich noodgedwongen aan de grijze massa aan, maar maakt op internet anoniem furore als The Style Tiger. Er is een klassekreng, een beste vriendin die niets van mode moet hebben, een knappe jongen.

Verander de namen en de setting (sport, muziek) en je hebt het verhaal al duizend keer gehoord en gezien. Maar het is moeilijk om niet voor Coco te vallen; haar kledingkast is onweerstaanbaar en de jonge Nola Kemper heeft precies de juiste mix van schuchterheid en zelfverzekerdheid om binnen de springerige stijl van de film geloofwaardig te maken dat iemand met 100% talent ook 100% onzeker kan zijn.

100% Coco is niet alleen de film die ik als brugklasser had willen zien, maar ziet er ook uit alsof hij in die tijd gemaakt is. Op Coco’s beste vriendin Jada na is de hele cast spierwit. Dat is wel een gemiste kans in een film die gaat over trouw aan je eigen identiteit.