Zuid-Duitsland

Zeker achttien doden bij zwaar busongeluk in Beieren

Zeker 18 inzittenden zijn om het leven gekomen bij een ernstig busongeluk maandagochtend in het Zuid-Duitse Beieren. De radiozender Bayerischer Rundfunk meldt bij het ter perse gaan van deze krant dat de politiek daar nu vanuit gaat. Daarnaast zijn dertig mensen gewond geraakt, van wie een aantal ernstig. Politiewoordvoerder Anne Höfer zei eerder tegen het ANP bang te zijn dat de achttien mensen die werden vermist, er mogelijk niet in waren geslaagd uit de brandende bus te ontkomen.

De bus reed in zuidelijke richting op de A9 en botste tussen Leipzig en Neurenberg op een langzaam rijdende vrachtwagen. De bus vloog daarna in brand. Het voertuig brandde volledig uit, zei een politiewoordvoerder tegen de Süddeutsche Zeitung. „Er is alleen nog een geraamte van over.”

In de bus zaten 46 reizigers en twee chauffeurs. Het is niet duidelijk hoe lang de bus al onderweg was toen het ongeluk gebeurde. Voorlopig worden geen details over de bus en de passagiers vrijgegeven, aldus de woordvoerder.

De bus kwam volgens Duitse media uit de Oost-Duitse regio Lausitz in de deelstaat Saksen. De Süddeutsche Zeitung meldt dat de reizigers voornamelijk gepensioneerden zijn. Dat is nog onbevestigd.

Het ongeluk gebeurde rond 07.00 uur in de ochtend. Gewonden werden door meerdere traumahelikopters ter plaatse afgevoerd. De snelweg werd in beide richtingen gesloten. (NRC)