Turkije

Twee hoge leden AK-partij vermoord door Koerden

Koerdische militanten hebben dit weekend twee Turkse overheidsfunctionarissen gedood van de regerende AK-partij. Het gaat om Orhan Mercan, vicedirecteur in het district Lice in de provincie Diyarbakir en Aydin Ahi, plaatsvervangend hoofd van de AKP in het district Özalp in de provincie Van. Beide provincies liggen in het overwegend door Koerden bevolkte zuidoosten van Turkije. Het Turkse leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd. Volgens de Turkse minister van Energie Berat Albayrak zijn militanten van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK verantwoordelijk voor de aanval, zo liet hij weten via Twitter. Albayrak is de schoonzoon van president Erdogan. De PKK heeft daar niet op gereageerd. Sinds het einde van de wapenstilstand tussen de PKK en Turkije in 2015 is het geweld in het land toegenomen.(Reuters)