TU Eindhoven

Studenten ontwerpen door mierenzuur aangedreven bus

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven hebben ’s werelds eerste door mierenzuur aangedreven bus ontworpen. Hun zelfgebouwde systeem, dat donderdag wordt gepresenteerd, zit in een kleine trailer waarin mierenzuur wordt omgezet in elektriciteit, gekoppeld aan een elektrische bus. De nieuwe brandstof is het bijtende hydrozine. Mieren, wespen en bijen gebruiken het bij de aanval en bij de verdediging. In de door het studententeam gebouwde systeem wordt hydrozine gesplitst in waterstof en CO2. Het waterstof wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken, waarmee de bus wordt aangedreven. De Eindhovenaren denken dat mierenzuur de oplossing is voor de schone auto van de toekomst. De studenten hopen aan het eind van het jaar met de bus de weg op te gaan. (ANP)