Trump twittert video waarin hij op de vuist gaat met nieuwszender CNN

Beeld uit de video van Trump.
Beeld uit de video van Trump.

De Amerikaanse president Donald Trump is zondag beschuldigd van het aanzetten tot geweld tegen de media, nadat hij een video deelde op Twitter waarop hij persoonlijk op de vuist gaat met een man die de nieuwszender CNN voorstelt.

Trump plaatste een filmpje waarop te zien is hoe hij een man belaagt en op hem inslaat. Over het hoofd van de man is het CNN-logo gemonteerd. Het filmpje wordt afgesloten met een logo waarop staat ‘Fraud News Network’. Het filmpje werd geretweet door het presidentiële account @POTUS.

Het filmpje is een bewerking van een optreden van Trump in 2007, toen hij bij een worstelshow voorzitter Vince McMahon neerhaalde. De vechtpartij was in scène gezet. De bewerking verscheen vorige week bij een forum van Trump-aanhangers op de sociale nieuwssite Reddit.

CNN noemde het een „droevige dag wanneer de president van de Verenigde Staten oproept tot geweld tegen journalisten”. Ook verwees de nieuwszender naar een uitspraak van Sarah Huckabee Sanders, woordvoerder van het Witte Huis. Zij zei donderdag dat Trump nooit oproept tot geweld. „Wij zullen ons werk blijven doen”, aldus CNN. „Hij zou moeten beginnen aan het zijne.”

Trump kreeg de afgelopen week veel kritiek nadat hij op Twitter had uitgehaald naar presentatoren van het ochtendprogramma Morning Joe op MSNBC. Zijn tweets zouden niet presidentieel zijn. Volgens Trump passen de tweets bij een „moderne president”, liet hij zaterdag weten.

Bekijk hieronder de video:

    • Frank Kuin
    • Belia Heilbron