Raad van State

Teeven heeft zich teruggetrokken voor benoeming als staatsraad

Oud-staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie, VVD) heeft zich teruggetrokken voor een benoeming bij de Raad van State. Dat bevestigen bronnen aan NRC na berichtgeving in het AD. Teeven trok zich terug nadat hij het advies had gekregen de eer aan zichzelf te houden. Teeven was al een half jaar geleden gefeliciteerd met zijn benoeming door Piet Hein Donner, vicepresident van de Raad van State. Maar de storm van kritiek na het voortijdig bekend worden van het plan tot zijn benoeming in NRC bracht met name de PvdA aan het twijfelen. Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken, PvdA) zei in februari dat hij niet van plan was om op korte termijn een voordracht aan het kabinet voor te leggen. Daarna kwam Teeven in opspraak door uitspraken in De Groene Amsterdammer. (NRC)

    • Joost Pijpker