Raad van State

Ex-staatssecretaris Fred Teeven heeft zich teruggetrokken voor benoeming als staatsraad

Foto ANP

Oud-staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie, VVD) heeft zich teruggetrokken voor een benoeming bij de Raad van State. Dat bevestigen bronnen aan NRC na berichtgeving in het AD. Teeven trok zich terug nadat hij het advies had gekregen de eer aan zichzelf te houden. Teeven was een half jaar geleden al gefeliciteerd met zijn benoeming door Piet Hein Donner, vicepresident van de Raad van State. Maar de storm van kritiek na het bekend worden van het plan in NRC bracht met name de PvdA aan het twijfelen. Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken, PvdA) zei in februari dat hij op korte termijn geen voordracht aan het kabinet zou voorleggen. Daarna kwam Teeven in opspraak door uitspraken over de rechtsbijstand in De Groene Amsterdammer . (NRC)